söndag 2 september 2012

Curiosity will take you far...far...far away

Precis som den amerikanska rymdrobotten Curiosity som efter åtta månaders resa äntligen landade på Mars yta, precis likadant kan du med din nyfikenhet komma långt i ditt lärande och resa långt bortom horisonten. Och det gäller att vara nyfiken och inte vara rädd för att ge sig in i den virtuella världen i jakten på kunskap.

Curiosity är egentligen ett rullande laboratorium som under två år ska söka spår av liv på den röda planeten. Pa NASAs webbsida kan du följa Curiositys vandring på Mars i jakten på livstecken. Och i jakten på kunskap är NASAs webbsida en av de mest spännande virtuella miljöer för lärandet, en sida som på ett fängslande sätt integrerar olika kunskapsområden: teknik, miljö, fysik, mediekunskap, engelska och mycket mera. 

På NASAs webbsida kan du klicka dig fram till lärresurser för lärare och för elever och du kan välja material för olika målgrupper: Grades K-4, Grades 5-8, Grades 9-12, Higher Education och Informal Education. Här kan du till exempel hitta klassrumsaktiviteter och flyga NASA satellites in 3D för att lära dig vad satelliterna har att berätta om planeten jorden samt lära dina elever om klimatförändring på jorden med hjälp av en vattenballong. Det finns detaljerade instruktioner till varje aktivitet och dessutom har du tillgång till korta videofilmer. Du kan också testa dina kunskaper om klimatförändringen och oceaner med hjälp av Sea Salt Quiz och många andra resurser. 

Men on du inte vill stanna på jorden och istället vill du gå på äventyr i rymden kan du klicka dig vidare till Jupiter och med hjälp av korta videofilmer utforska mysterierna kring solsystemets största planet. Vet du att planeten har fått sitt namn efter den viktigaste guden i den romerska mytologin, Jupiter?

Du kan också hitta  många olika spel som Picture Switcher Games, Memory Games, Mission Patch Explorers Games och många andra. Det finns också spel för de små och på NASA Kids' Club kan du roa dig och dina elever med Angry Birds Space, To Infinity and Beyond och Welcome to Mars. Men eftersom vi befinner oss i augusti  är det långt till mars och i väntan på vårens ankomst kan vi fylla vår hjärna och vårt hjärta med små doser av galaktiska virtuella upplevelser som kan hjälpa oss att stå ut med vintermörkret och sjunga en sommarhit  "I'm in the Milky Way, you want me down on earth but I am up in space". 
I love it! Don't you?

Image of the Day Gallery - NASA
08/09/2012 12:00 AM EDT
Curiosity on Mars
Image Credit: NASA/JPL-Caltech

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar